logo

Gladiátor 2: první oficiální trailer k novému filmu Ridleyho Scotta!

V pokračování legendárního Gladiátora s Russellem Crowem v hlavní roli i tentokrát jedinec povstane proti moci celé Římské říše a strhne lavinu, která zpochybní její neotřesitelnost. Gladiátor 2 má v kinech premiéru v listopadu a dnes představil trailer:

Psal se rok 2000 a Ridley Scott se v té době vracel k natáčení po tříleté pauze po filmu G.I. Jane s Demi Moore. Russellu Crowovi bylo 36 let, Joaquin Phoenix byl o deset let mladší. Gladiátor možná nebyl nejlepším dílem Ridleyho Scotta, ale byl to film, který dokázal zaznamenat ohromný úspěch a zaujmout ústřední místo v představách diváků po celém světě. Nyní, téměř po čtvrtstoletí, se do kin chystá dlouho očekávané pokračování tohoto filmu s názvem - samozřejmě - Gladiátor 2.

Gladiátor 2: první fotografie

Za kamerou mohl stát opět jen Scott, ve svých 86 letech neúnavný a neúnavný (Gladiátor 2 bude uveden do kin 14. listopadu, několik dní před jeho 87. narozeninami). V hlavní roli druhého dílu, odehrávajícího se zhruba 30 let po prvním, se představí anglický herec Paul Mescal, který ve filmu hraje Lucia, syna Lucilly a synovce Commoda, toho, kterého na konci prvního Gladiátora zachránil sám Maximus Decimus Meridius. Dále hrají Derek Jacobi jako senátor Gracchus, Djimon Honsou, nově se objeví mimo jiné Denzel Washington a Pedro Pascal. Joseph Quinn, který je známý především díky roli Eddieho Munsona v seriálu Stranger Things, si zahrál roli císaře.

 

undefined

Číst další

loading