logo

Gladiátor 2: první fotografie

Dvacet let po uvedení filmu Gladiátor se Ridley Scott vrátil za kameru, aby natočil jeho pokračování a vyprávěl další kapitolu epických hrdinských činů postav, které se staly nesmrtelnými díky prvnímu filmu. Vanity Fair představil první oficiální snímky pokračování slavného Gladiátora s Paulem Mescalem a Pedrem Pascalem v hlavních rolích. Film se v kinech objeví v listopadu 2024. 

undefined

Gladiátor 2 se odehrává 30 let po událostech prvního filmu a sleduje příběh mladého Lucia (Paul Mescal), syna Lucindy (Connie Nielsen) a synovce Commoda (Joaquin Phoenix), který se snaží odhalit identitu svého skutečného otce a svůj původ. Po Commodově a Maximově smrti poslala Lucilla svého syna do Afriky, daleko od vlivu římského senátu a zkorumpované šlechty říše, v domnění, že ho tím chrání. 
 

undefined

V Gladiátorovi 2 se vrátí Derek Jacobi jako senátor Gracchus, Djimon Honsou, nově se objeví mimo jiné Denzel Washington a Pedro Pascal. Joseph Quinn, který je známý především díky roli Eddieho Munsona v seriálu Stranger Things, si zahrál roli císaře. 

undefined

Ridley Scott prozradil, že si Paula Mescala do hlavní role vybral poté, co ho viděl hrát ve slavné minisérii Normální lidé a požádal ho o rozhovor přes  Zoom: "Setkal jsem se s ním a on řekl: 'Jistě, rád bych to udělal. A bylo to.

undefined

O ději filmu Paul Mescal prozradil časopisu Vanity Fair, že zachytil mnohem víc než řinčení zbraní, střety v aréně a zkorumpovanou politiku římské říše: "Je to o tom, co jsou lidé ochotni udělat, aby přežili nebo zvítězili. [...] Kde je prostor pro lidskost, lásku, rodinné vazby? Zajímá vás, zda nakonec zvítězí nad chamtivostí a mocí. To jsou konflikty, které často provázejí lidské osudy".
 

undefined

Číst další

loading