logo

Annabelle: Dear Cali v režii Matěje Chlupáčka: Kalifornie, legendární cabrio Porsche 911 a bezstarostný svět v záběrech zalitých sluncem

Zpěvačka Annabelle, Objev roku z Cen Anděl 2022, po mezinárodně úspěšném singlu Flowers On My Eyes přichází ve spolupráci s Universal Music s letním singlem Dear Cali. Klip k svěží novince s Annabelle natočil režisér Matěj Chlupáček. Premiéru bude mít 23. srpna. 

undefined

Singl Dear Cali vznikl v Los Angeles, kde Annabelle trávila letošní jaro. Je výsledkem spolupráce s francouzskými producenty Her Demons, kteří mimo jiné pracovali s Davidem Guettou. Společným cílem bylo napsat píseň vystihující atmosféru Kalifornie – pro Annabelle to je především slunce, davy lidí a nekonečné možnosti,  pro Her Demons pak nekonečné surfování… Ve vilce u Venice Beach se tak zrodil letní song, který je tak bezstarostný a nakažlivý, jak to jen jde. 

undefined

Klip se natáčel v Praze ve Fantasy Studios ve spolupráci s produkcí CINQ a Barletta. Režíroval jej Matěj Chlupáček, režisér oceňovaného filmu Úsvit a producent animovaného filmu Život k sežrání, který letos vyhrál Cenu poroty na prestižním festivalu v Annecy. Za kameru se postavil Jan Prahl, jeden z nejúspěšnějších současných německých kameramanů specializující se na vysokorozpočtovou reklamní tvorbu, Netflix nedávno uvedl jeho limitovanou sci-fi sérii Signál. 

undefined

Tvořit klip pro Annabelle byla ta největší čest – první demo tohoto skvělého letního songu jsem poprvé slyšel v deštivém Londýně a hned mě zaujal svou mezinárodní úrovní i tématem Kalifornie a částečné iluze zatím nedosaženého snu. Tu jsme se společně s Aničkou rozhodli ztvárnit využitím virtuální produkce, kdy jsme celé Los Angeles vytvořili v LED screenovém ateliéru podobně, jako se třeba točil vůbec první ´virtuálně vyrobený´ seriál Mandalorian. Společně s kameramanem Janem Prahlem jsme pak Annabelle přenesli do prosluněné Kalifornie, kterou se prohání ve slavné limitované edici cabria Porsche 911, kterých je na světě jen 80 kusů," podotýká režisér Matěj Chlupáček.

Zpěvačka a rapperka Annabelle patří k nejvýraznějším talentům české hudební scény. V září 2021 se coby tvář mezinárodní kampaně EQUAL objevila na ikonickém billboardu na Times Square v New Yorku.  V roce 2022 byla mezi finalisty národního kola soutěže Eurovize a Česká hudební akademie jí udělila Cenu Anděl v kategorii Objev roku.  Letos v  květnu Annabelle vydala singl Flowers On My Eyes, který se na týden stal tzv. „focus trackem“ pro všechny evropské pobočky vydavatelství Universal Music Group, což se před tím žádné české interpretce nepodařilo. 

Číst další

loading